Tápegység

Megrendelést partnerünk a Foxglove Hungary Kft (online-boltom.hu) teljesíti az Ön számára.
SZÁLLÍTÁS ÉS FIZETÉS
Házhozszállítás futárszolgálattal 1.690 Ft
Fizetési mód:
Készpénzel a futárnál a csomag étvételekor.

 

  További információért keresse fel a webáruházat:  

A tápegység keresésekor három fontos szempontot kell betartani: a teljesítmény, a kábelezés és a hatékonyság. Más jellemzők és jellemzők is fontosak, de ezek a három közvetlenül befolyásolják a Tápegység (PSU) teljesítményét.

Tápegység hatékonysága

Fontos a tápegység hatékonysági minősítése mert a nagyobb hatékonyságú egységek jobb alkatrészek, kevesebb energiát fogyasztanak, és kevesebb hőt termelnek, amelyek mindegyike hozzájárul a kevésbé zavaró zajhoz. 

Egy 80% -os hatékonysági teljesítményű tápegység 80% -os névleges teljesítményt biztosít a rendszer teljesítményének, miközben a másik 20% -ot veszíti el hőnek.

Keresse meg a " 80 Plus "minősítéssel. Bár a tanúsítási eljárás nem különösebben szigorú, a 80 Plusz minősítésű egységek legalább 80 százalékos hatékonyságúnak bizonyulnak; és a 80 Plus-nak van egy szintje a még hatékonyabb egységeknek, beleértve a 80 Plus Bronz, Ezüst, Arany, Platinum és Titanium tanúsítványokat. 

A magasabb minősítési szintek tápegységei azonban nagyon magas árakat irányítanak. Az átlagfelhasználású átlagos felhasználóknak valószínűleg ragaszkodniuk kell az egyszerű 80 Plus vagy a 80 Plus Bronz szinthez, ha nem találnak különösen lédús üzletet ezüst vagy arany PSU-n.

Tápegység kábelezése

Egy másik szempont a kábelezés. A tápegységek merev vezetékes kábelezéssel, részlegesen moduláris kábelezéssel vagy teljesen moduláris kábelezéssel érhetők el. A moduláris tápegységeknél a tápegység kábelezését vagy eltávolítását szükség szerint az esetenkénti zavar elkerülése érdekében is elvégezheti.

 

Műszaki szempontból a vezetékes kábelezés optimális, mivel nem igényel további kapcsolatot a készülék belső PCB és csatlakozója között amely végső soron az egyik összetevőhöz csatlakoztatható. 

A kábel egyik vége forrasztható a tápegység PCB-jébe, a másik vég pedig egy szabványos csatlakozónál végződik, és nincsenek megszakadások a vonalban. Amikor a PSU és a komponensek között további kapcsolatot vezet be - ahogyan a moduláris tápegységeknél történik -, akkor több ellenállást és egy másik lehetséges hibahelyet ad a vonalhoz; és az ellenállás bármilyen növekedése elveszett hatékonyságot eredményez.

Mindent a kimenetről

A gyártók általában felsorolják a tápegység kimenetét wattban. A nagyobb teljesítményű tápegység nagyobb teljesítményt nyújt. Asztali tápegységek kimeneti teljesítménye 200 wattról 1800 wattra (az ultra-high-end, lelkes osztályú termékeknél). A teljesítménynél magasabb teljesítménymutatók meghaladnák a tipikus 15 amperes elektromos csatlakozó kapacitását. Itt a fontos szám a tartós vagy folyamatos teljesítmény, nem pedig a csúcsteljesítmény. A legtöbb tápegység csúcsfeszültség alatt működik csak rövid ideig.

 

Ideális esetben a készülék sok energiát fog kiadni a komponenseknek, és további tartalékot kínál, ha később kiegészítő alkatrészeket szeretne csatlakoztatni. A legtöbb tápegység 40-80 százalékos terhelés mellett érte el csúcspontjait. A PSU kapacitásának körülbelül 50-60% -ára történő felépítése ajánlatos a maximális hatékonyság elérése érdekében, és mégis teret enged a jövőbeli bővítésnek.