Laptop melegedési probléma megoldása

Melegszik a laptop? Állandóan újraindul? Forró a billentyűzet?

ÖN SZERINT MEDDIG VISELI MÉG EL LAPTOPJA A TÚL SOK HŐT, MIELŐTT TELJESEN TÖNKRE NEM MEGY?

Mi okozhatja laptopunk melegedését?

A körülöttünk lévő por bejutása laptopunkba, annak  hűtűrendszerét finom porral telíti el. 
Ez a lerakódott por elzárja a szellőzőnyílásokat, mely megakadályozza laptopunk légáramlását, hűtését. 

Ez a lerakódott por elzárja a szellőzőnyílásokat  Olvass tovább: https://www.computermania-buda.hu/laptop-melegedesi-problema-megoldasa/ Készíts saját weboldalt ingyen: https://www.webnode.hu


Ennek a folyamatnak a következménye az lesz, hogy egyre melegebb hőmérsékleten fog üzemelni gépünk, a ventillátor hangja megnő, mivel maximális fordulatszámon dolgozik, hogy biztosítani tudja a megfelelő hűtést.
Egy idő után laptopunk ventillátorának a teljesítménye csökkeni fog, majd tönkremegy. A hőt termelő alkatrészek (processzor, grafikus vezérlő) és a hőcsövek között kiszárad a hővezető paszta, ezért nem megfelelő a hőátadás az alkatrészek és a hűtőrendszer között.
Ha ez állapot sokáig áll fent, akkor sajnos ezek az alkatrészek tönkre mennek, és nagyon költségessé válik a javításuk. Ezeken kívül a merevlemeznek és az akkumulátornak sem tesz jót a meleg, ezek is sokkal hamarabb tönkre mennek, ha túlzott hő éri őket. Ezért érdemes maximum két évente kitakaríttatni laptopja hűtési rendszerét.
.Mi okozhatja laptopunk melegedését?
Hogyan tisztítjuk ki laptopját?
  • Ellenőrizzük a belső hőmérsékleteket
  • Szétszereljük laptopját.
  • Kitakarítjuk a hűtés rendszert.
  • Kicseréljük a hővezető pasztát.
  • Teszteljük a hűtés rendszert.
  • Külső felületek megtisztítása.

Hozza el laptopját szervizünkbe, és mi elvégezzük a szükséges tisztításokat. 

Két féle variációból tud választani:

1.      Normál tisztítás:  hagyja nálunk 1 – 3 munkanapra laptopját és mi elvégezzük a külső és belső tisztítását. A normál laptop tisztítás díja 8.900 Forint.

2.      Sürgősségi tisztítás: ha Önnek nélkülözhetetlen a laptopja és nem tudja nálunk hagyni pár napra, akkor hétköznap 09 és 15 óra között hozza el hozzánk, és mi 3 órán belül elvégezzük laptopja tisztítását. A sürgősségi laptop tisztítás díja 12.000 Forint.

 

Abban az esetben, ha azért nagyon melegszik a laptopja vagy kapcsol ki mert valami fizikai probléma is van vele, pl. meghibásodott a ventilátora, tönkrement a hűtőrendszere, akkor annak további költségei lehetnek. Ezeket a hibákat csak egy alapos bevizsgálás és tesztelés után tudjuk megállapítani, és csak ez után tudjuk megmondani, hogy mit kell esetleg kicserélni laptopjában, illetve azt, hogy ez milyen további költségekkel járhat. Természetesen mielőtt elvégeznénk a szükséges javításokat, értesítjük Önt telefonon és tájékoztatjuk a felmerülő többlet költségekről, és csak a beleegyezése után végezzük el a javításokat.

 Vonalas telefonszámunk:

+36-1-709-10-86

 Mobil telefonszámunk:

+36-20-265-75-30

Hozza be hozzánk elromlott, hibásan működő laptopját, vagy vegye igénybe házhoz kijáró számítógép szervizünket

Szervizünket a Flórián Üzletközponttól nem messze a Szentendrei út túloldalán találhatja meg. Küzelünkben található III. kerületi Kormányablak, 3. kerületi Bíróság és a Máltai szeretetszolgálat. Nézze meg térképen!
 

További választható javítási lehetőségek:

Asus laptop szervíz 9.kerületNincs ideje, sosincs otthon, nem szeretné, ha otthonában szervizelnék számítógépét, laptopját? Akkor a hozom-viszem szolgáltatásunkat Önnek találtuk ki.

Budapest területén bárhová kimegyünk a hibás számítógépért, laptopért, beszállítjuk a szervizünkbe, majd megjavítva visszaszállítjuk Önnek. Amennyiben érdekli ez a javítási lehetőség olvassa el a részleteket.➤