Miért lassult le a laptopom? Mitől lassulhatott be a gépem?

Lassú a laptopja?

Hívja fel szervizünket telefonon, egyeztetünk egy időpontot, amikor egy szakemberünk elmegy Önhöz és Önnél végzi el a laptopja karbantartását, felgyorsítását! 

 

 Mobil telefonszámunk:

+36-20-265-75-30

lassú a laptopja, lassú laptop, laptop gyorsítás

Ismeri az érzést mikor 3 – 4 percig várakozni kell mire betölt a Windows rendszer? Utána is  hosszú percek telnek el mire meg tud nyitni egy böngészőt vagy egy levelező programot. A Windows rendszerével együtt nagyon sok olyan program és szolgáltatás elindul, amit Ön egyáltalán nem, vagy csak nagyon ritkán használ. Ezek a programok mind lassítják a laptopja elindulását, illetve a későbbi használatot is. 
 
Ismerjük azt a problémát is, amikor elindít egy böngésző programot (Google Chrome, Mozzila Firefox, Internet Explorer) és nem a kedvenc weboldala töltődik be, hanem egy ismeretlen kereső, esetleg egy reklám weboldal, vagy egy olyan weboldal, amit ön nem szeretne. Aztán ezeket a nem kívánatos weboldalakat minden esetben be is kell zárnia. Internetezés közben feljönnek zavaró reklámok, ablakok, amikre ön nem is kattintott rá. Ezek is mind lassítják a laptopja működését, illetve kedvenc weboldalai betöltődési idejét. Ezeken felül időnként felugranak maguktól programok és ablakok, amiket Ön nem szeretne, de ennek ellenére mindig ajánlanak Önnek valamit.
 
 
Szeretné úgy használni laptopját mint régen?
 
Ha nem kéne hosszú ideig várakoznia, mire elindul kedvenc programja vagy böngészője? Emlékszik még arra az időkre mikor még nem árasztotta el laptopját a sok felesleges reklám és program? Képzelje el, hogy mindig csak azok a weboldalak nyílnak meg laptopján, amit Ön szeretne. Milyen érzés lenne, ha a weboldalakon nem látna többé reklámokat?
 

Hogyan gyorsítjuk fel laptopját? Lassú a laptopja, lassú laptop, laptop gyorsítás

1. Ellenőrizzük a merevlemezét.

Sok esetben azért nagyon lassú a laptopja, mert a merevlemez állapota romlik. Ezért tudja egyre lassabban megnyitni az programjait, fájljait. A merevlemez az az alkatrésze a laptopjának, amin a Windows rendszere, programjai, felhasználó adatai vannak. Képek, zenék, dokumentumok, videók, stb. Ezen tárolódik minden könyvtár és fájl. Ha nagyon leromlott a merevlemez állapota, akkor azt ki kell cserélni.

2. Ellenőrizzük a laptopja belső hőmérsékleteit.

Gyakran azért is lassul le laptopja, mert túlmelegszik. Idővel kosz, por és szösz kerül a hűtőrendszerébe, és a hűtőrendszere már nem tudja optimális hőmérsékleten tartani a laptopja alkatrészeit. Ezért azok az alkatrészek, amik hűtést igényelnek, visszavesznek a teljesítményükből, hogy megóvják magukat a károsodástól. 
 

3. Eltávolítjuk a felesleges programokat.

Az internetes előzményeket, az ideiglenes rendszerfájlokat. Kiürítjük a lomtárat és kitisztítjuk a rendszerleíró adatbázist. Évek alatt, ahogyan Ön használja a laptopját, rengeteg felesleges dolog keletkezik rajta, amik lassítják a használatát
 

4. Lefuttatunk egy víruskereső programot.

Eltávolítjuk a vírusokat, kémprogramokat, fenyegetéseket.Ezek mind lassítják a laptopja működését.
 

5. Kikapcsoljuk a Windows rendszerrel feleslegesen elinduló programokat.

Rengeteg program és szolgáltatás elindul a Windows rendszerével együtt, akkor is, ha ezeket nem használja. Ezek mind lassítják a betöltődést, és a későbbi használatot is. Átlagosan 10-15 olyan program és szolgáltatás is elindul a rendszerével, amiket Ön nem is használ. Ezeket kikapcsoljuk, hogy ne induljanak el maguktól, de szükség esetén bármikor vissza lehet kapcsolni az automatikus indításukat.

6. Frissítjük a felhasználói programjait.

Pl. Chrome, Firefox, Adobe Reader, Flash Player, stb. Sokszor előfordul, hogy egy weboldal vagy program azért nem működik megfelelően, mert régi beállításokat, technológiákat használ.

7. Kitakarítjuk az internetes böngészőit.(Chrome, Firefox, Explorer).

Sok vírus, felesleges kiegészítő program telepíti fel magát a háttérben böngészőibe, amik ezek után nem kívánt weboldalakat, reklámokat jelenít meg az Ön számára.

8. Feltelepítünk egy korszerű, gyors és ingyenes vírusvédelmi programot.

A legtöbb esetben azért van tele vírusokkal a laptopja, mert a vírusvédelmi programja az évek alatt nem volt frissítve, illetve nem volt futtatva. Az is nagyon sokszor előfordul, hogy egy nagyon rossz hatékonyságú víruskereső program van a laptopján, ami hiába van frissítve, nem képes felismerni és semlegesíteni a kártevőket és vírusokat

 

Felhívja szervizünket telefonon, egyeztetünk egy időpontot, amikor egy szakemberünk elmegy Önhöz és Önnél végzi el a laptopja karbantartását. 

 

A laptop operációs rendszerének újratelepítést, adatmentést, és a programok újratelepítését is kérheti tőlünk!
 
Abban az esetben, ha azért nagyon lassú a laptopja, mert valami fizikai probléma is van vele, pl. meghibásodott a merevlemeze vagy túlmelegszik, esetleg véletlenszerűen lefagy, akkor annak további költségei lehetnek. Ezeket a hibákat csak egy alapos bevizsgálás után tudjuk megállapítani és csak ez után tudjuk megmondani, hogy ez milyen további költségekkel járhat. Természetesen mielőtt elvégeznénk a szükséges javításokat, értesítjük Önt telefonon és tájékoztatjuk a felmerülő többlet költségekről, és csak az Ön beleegyezése után végezzük el a javításokat
 

 Mobil telefonszámunk:

+36-20-265-75-30